Prijavi se

Zapamti me

O nama

Dobrodošli na stranice blog.ba,

Besplatan blog servis za (sputane i nesputane) blogerke i blogere ove kugle zvane Zemlja! 🙂
Pišite o bitnim i nebitnim stvarima, onima koje Vas muce i ne muce, sretnim ljubavima,nesretnim ljubavima, gugu bebama i onim malo vecim, fakultetu, školi, zdravlju, cool – i – narstvu, politici, modi, izlascima, …

Probajte izbjeci marketinške teme iz svijeta političkih partija. Za iste garantujemo ispostavljanje računa na adresu! 😉


Napravite vlastiti blog sa jedinstvenom third level domenom .blog.ba:

Blog | Život | Politika | Ljubav | Automobili | Hobi | problem | Rješenje problema | Edukacija | Zdravlje | Seks

Blog.ba | Napiši svoju priču


Kako koristiti stranice i voditi svoj blog

 

Blog ba je zasnovan na wordpress blog platformi, tako da za sada, uputstva za kreiranje i uređivanje vašeg bloga možete pronaći na wordpres.org stranicama. Svakako, možete i nama postaviti pitatnje putem naše kontakt forme, potrudit ćemo se da odgovorimo na sva postavljena pitanja.

Blog ba stranice nisu namijenjene da budu samo linkovi ka drugim stranicama. Svako pravljenje linkova ka drugim stranicama, a bez releventnog sadržaja može rezultirati suspendovanjem i brisanjem takvih sadržaja ili cijelih stranica.

Ove stranice su okrenute ka pozitivnim vrijednostima u društvu, zbog toga će svaki uvrjedljiv sadržaj biti uklonjen. Jedino što molimo za razumijevanje, pošto nama nije moguće da takav sadržaj uklonimo čim se pojavi. Mora proči neko vrijeme od prijave ili primječivanja takvog sadržaja, do njegovog uklanjanja od strane naše moderacije.

Ukoliko bude postavljan sardžaj koji krši autorska prava, isti će također biti uklonjen. Ako pregledavanjem ovih stranica naiđete na bilo koji način neprihvatlji sadržaj, sadržaj koji krši autorska ili druga prava, molimo da nas o tome obavijestite kroz našu kontakt formu. U poruku o prijavi takvog sadržaja obavezno uvrstite link ka tom spornom sadržaju i datum kada ste prvi put zapazili taj sadržaj.


Uputstvo za postavljanje slika

Za postavljanje slika u tesktove na vašem blogu koristite servise namijenjene za njihov upload, čuvanje i dijeljenje.
Na ovaj način jednostavno objavljujete sliku koja je na vašem računaru. Sliku šaljete na server koji služi za postavljanje slika i nije povezan sa našim stranicama, osim linkom ka slici.

Slika objavljena koristenjem imgbb servisa na stranicama blog ba bice objavljena u obliku thumbnail linka, tek klikom na link moci cete pogledati u velicini u kojoj je objavljena. Ovaj server je na web adresi http://imgbb.com/, gdje se mozete upoznati i sa uslovima pod kojim uploadate slike na taj server.

Slike koje se nalaze na vašem računaru možete uploadati i na servis koji se nalazi na web adresi http://imgur.com/. Za razliku od imgbb, imgur servis slike na blogu prikazuje u većem formatu i nisu u obliku thumbnail linka.

Svako imate opciju da uploadate slike na naš server, samo imajte u vidu da imate ograničen prostor koji slike i videi mogu lako popuniti.

Za video fajlove preporučujemo youtube i vimeo sa kojih lako možete objaviti video na vašem blogu.

Administracija web stranica BLOG.BA