Prijavi se

Zapamti me

Pravila i uslovi

Ne radi i ne piši drugima ono što ne bi da tebi neko uradi ili o tebi da napiše.

Pravila i uslovi o korištenju ovih stranica (blog.ba)


Registracijom na blog servis omogućeno je besplatno kreiranje i održavanje vlastite web stanice, tj. vlastitog bloga.

Web stranicu, tj. blog ispod .blog.ba third level domena kreirate tako što odaberete vlastiti naziv za stranicu koji ćete umetnuti ispred .blog.ba, što vam daje jedinstvenu identifikaciju na Internetu. Naziv vlastitog third level naziva domena odabirete prilikom registracije, kasnije taj naziv nije moguće mijenjati.

Prilikom registracije prihvatate određene uslove. Uslovi su tu da zaštite osnivača ovih stranice, a i vas kao korisnika, blogera. Ukoliko imate nedoumica oko privatanja uslova nemojte se registrovati i objavljivati sadrzaj na ovim stanicama. Ukoliko imate prijedlog slobodno isti posaljite putem nase kontakt forme. Uslovi koje ovdje možete pročitati identični su uslovima koje prihvatate prilikom registracije. Obzirom da se na ovoj stranici uslovi objavljuju kao informacija, uslovi na ovoj stranici i TOS (terms of service) uslovi mogu biti ažurirani nazavisno


Uslovi i pravila korištenja servisa:

 

Pokretač ili vlasnik blog.ba servisa nije odgovoran za sadržaj koji korisnici postavljaju . Svaki postavljeni tekst ili bilo koji drugi sadržaj je isključivo stav i odgovornost korisnika (postavljača) i ni u kojem slučaju ne odražava stav pokretača ili vlasnika ovog servisa.

Uređivač blog.ba servisa ima pravo da isključi nalog, obriše sadržaj bloga ili blog (stranicu) za koji smatra da nije primjeren. Također, uređivač servisa blog.ba zadržava pravo da isključi nalog, obriše sadržaj bloga ili blog koji krši pravne propise države Bosne i Hercegovine ili pravne propise koje je država Bosna i Hercegovina prihvatila.

Posebno se zabranjuje objavljivanje prijetećih, uvredljivih, pornografskih i komercijalnih sadržaja. Zabranjuje se preusmjeravanje blog stranice na druge web lokacije ili medije, korištenje blog stranice samo kao reklame za druga web odredišta, te spamanje po komentarima istog sadržaja na blogovima. U protivnom će se autorov korisnički račun suspendovati sa ili bez upozorenja od strane administracije blog.ba servisa.

Uređivač blog.ba servisa zadržava pravo na izmjenu i dopunu ovih pravila bez upozorenja korisnicima, te nije i neće biti odgovoran za bilo kakve posljedice proizašle iz takvih promjena.

Za sav sadržaj koji kao korisnik objavite na ovim stranicama (blog.ba i subdomene od blog.ba) slažete se da potpada pod creative commons licencu. Pravila i uslove crative commons licence možete pogledati na stranici creativecommons.org.

Pokretač ili vlasnik blog.ba servisa može prekinuti sa pružanjem istog bez prethodne najave.

Uređivač blog.ba servisa će štititi privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Uređivač ba Blog servisa neće dalje distribuirati privatne podatke korisnika, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika, ili u slučaju teškog kršenja pravila blog.ba servisa ili u slučaju nezakonitih aktivnosti korisnika.

Pokretač i vlasnik blog.ba servisa ne daje nikakvu garanciju na korištenje servisa, time ni u kojem slučaju nije odgovoran za eventualni gubitak sadržaja postavljenog na blog.

Uređivač blog.ba servisa zadržava pravo na izmjenu i dopunu ovih pravila bez upozorenja korisnicima, te nije i neće biti odgovoran za bilo kakve posljedice proizašle iz takvih promjena.

Pokretač ili vlasnik blog.ba servisa zadržava pravo na promjenu i dopunu ovih pravila bez prethodnog upozorenja korisnicima. O važnim promjenama i dopunama blog.ba može obavijestiti korisnike putem e-mail poruke, ali ne se na isto ne obavezuje.

Korištenjem sadržaja na ba Blog servisu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

 

Administracija BLOG.BA stranica